Ds Marianne M. Bogaard

Marianne Bogaard
Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar ze kunnen wel een basis bieden om op verder te bouwen! In mijn werk vind ik het een uitdaging om de kracht van onze traditie aan te boren én keuzes te maken die passen bij deze tijd. Ik ga daarom graag in gesprek met alle leeftijdsgroepen: van kinderen, tieners en twintigers/dertigers tot ouderen.
Mijn eigen ervaring in verschillende werksituaties heeft me de waarde van pluriformiteit laten zien. In 1995 werd ik predikant in de Hervormde Gemeente van Paramaribo. Vijf jaar heb ik met veel plezier in die Surinaamse context gewerkt. Daarna kwam ik terecht in Noord-Groningen, in de dorpen Eenrum, Westernieland, Den Andel en Saaxumhuizen. Sinds 2005 werk ik in de Paaskerk.
Het voorgaan in diensten en intensieve contact met mensen in verschillende situaties zijn voor mij de pijlers van het predikant-zijn. En dat alles in de vruchtbare spanning van traditie en vernieuwing.

GertJan de Bruin

Ds Gert Jan de Bruin

Samen met mensen optrekken, delen in hun leven. Dat is wat mij raakt in mijn werk. Wat is het mooi om met jong en oud een geloofsgemeenschap te vormen, om te laten zien wat je beweegt. Met elkaar het evangelie lezen en zo de kracht en inspiratie van verhalen ontdekken. Praten over het geloof en dat delen met anderen, want een gemeente is er immers voor de wereld. Jezus stuurt zijn leerlingen twee aan twee er op uit. Als kerkelijke gemeente willen we ook die beweging naar buiten toe maken. In die beweging zitten de omgang met God, met elkaar en met anderen verweven.

1982 - 1986 kerkelijk werker in Nieuwveen
1989 - 2001 predikant te Oegstgeest
2001 - 2008 predikant in Sint-Michielsgestel/Schijndel
2008 - heden predikant Amstelveen

Ds Werner Pieterse

Eeuwenoude Bijbelteksten vertellen een verrassend actueel verhaal. Over dood en leven, God en mens, liefde en bedrog, hoop en wanhoop - het leven zelf. Zo lang deze teksten bestaan, komen mensen bij elkaar om ze te horen en te vieren. Dat doen we nog steeds. In grote en kleine vieringen op zondag; met Kerst en Pasen. In kleine groepen en in gesprekken op belangrijke levensmomenten. Met elkaar gaan de teksten leven en delen we momenten van bezieling. Het predikantschap is een voorrecht. De ontmoeting met elkaar en de teksten inspireren me steeds opnieuw.

In dagen dat de kerk kleiner wordt, zoek ik graag naar nieuwe vormen voor deze oude bronnen. Met scholen, in kleine groepen op onverwachte plekken, in gesprekken binnen en buiten de muren van de kerk. Voor mij ligt de toekomst van de gemeente - zonder te weten hoe die eruit zal zien - in de confrontatie tussen oud en nieuw, 'gelovig' en 'ongelovig', 'van de kerk' en 'van de wereld' en traditie en nieuw begin.

Sinds advent 2014 ben ik als predikant verbonden aan de Paaskerkgemeente te Amstelveen. Daarvoor in Heinkenszand (2007-2014) en (van 1997-2001) in Muiderberg. Van 2002 tot en met 2006 werkte ik als docent/predikant in Kameroen. Naast mijn werk als predikant gaf ik les aan de Pabo en publiceerde ik in 2014 het boek “Wat blijft. God na de kaalslag”. Ik ben getrouwd en vader van vier zoons.