Ja, de wijkkerken van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert: Kruiskerk, Paaskerk en Pelgrimskerk, behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland en zijn daardoor door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

Alle kerken hebben, als zelfstandig rechtspersoon, een eigen RSIN nummer. De ANBI-gegevens voor de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Diaconie Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert zijn te vinden op de website onder ANBI.

In de woestijn ging de Heer voor zijn volk uit om hun de weg te wijzen, overdag in een wolkkolom, ?s nachts in een lichtende vuurzuil. Zo konden ze dag en nacht verder trekken.

Ex 13:17-22