Ds. Werner T. Pieterse

020-8221444 – dspieterse@paaskerk-amstelveen.nl

Eeuwenoude Bijbelteksten vertellen een verrassend actueel verhaal. Over dood en leven, God en mens, liefde en bedrog, hoop en wanhoop – het leven zelf. Zo lang deze teksten bestaan, komen mensen bij elkaar om ze te horen en te vieren. Dat doen we nog steeds. In grote en kleine vieringen op zondag; met Kerst en Pasen. In kleine groepen en in gesprekken op belangrijke levensmomenten. Met elkaar gaan de teksten leven en delen we momenten van bezieling. Het predikantschap is een voorrecht. De ontmoeting met elkaar en de teksten inspireren me steeds opnieuw.

In dagen dat de kerk kleiner wordt, zoek ik graag naar nieuwe vormen voor deze oude bronnen. Met scholen, in kleine groepen op onverwachte plekken, in gesprekken binnen en buiten de muren van de kerk. Voor mij ligt de toekomst van de gemeente – zonder te weten hoe die eruit zal zien – in de confrontatie tussen oud en nieuw, ‘gelovig’ en ‘ongelovig’, ‘van de kerk’ en ‘van de wereld’ en traditie en nieuw begin.

Sinds advent 2014 ben ik als predikant verbonden aan de Paaskerkgemeente te Amstelveen. Daarvoor in Heinkenszand (2007-2014) en (van 1997-2001) in Muiderberg. Van 2002 tot en met 2006 werkte ik als docent/predikant in Kameroen. Naast mijn werk als predikant gaf ik les aan de Pabo en publiceerde ik in 2014 het boek “Wat blijft. God na de kaalslag”. Ik ben getrouwd en vader van vier zoons.

In de woestijn ging de Heer voor zijn volk uit om hun de weg te wijzen, overdag in een wolkkolom, ?s nachts in een lichtende vuurzuil. Zo konden ze dag en nacht verder trekken.

Ex 13:17-22