Op zondag 5 mei 2019  vindt een bijzondere kerkdienst plaats in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. Rabbijn Awraham Soetendorp en ds. Sieb Lanser gaan samen voor in deze viering. Dat een joodse rabbijn voorgaat in een reguliere zondagse viering in een christelijke kerk is vrij uniek in Nederland. Bewust is ervoor gekozen om deze jaarlijkse gezamenlijke viering te houden op de eerste zondag in mei, dichtbij de gedenkwaardige dagen van 4 en 5 mei. Een ieder is van harte welkom in deze kerkdienst die om 10.00 uur begint. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Dat Rabbijn Soetendorp samen met een dominee voorgaat in een zondagse viering in de Kruiskerk Amstelveen is inmiddels traditie ontstaan uit verschillende kerken in Buitenveldert en Amstelveen en in 2010 overgenomen door de Kruiskerk. Rabbijn Soetendorp hoort bij de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag en is een gepassioneerd strijder voor gerechtigheid en vrede en probeert bruggen te slaan tussen religies en levensbeschouwingen. Zo beijvert hij zich bijvoorbeeld voor het samen optrekken van Palestijnse en Israëlische kinderen. In deze tijd van religieuze polarisatie en toenemend antisemitisme laat deze gezamenlijke viering zien dat het ook anders kan.

Heer, u komt ieder tegemoet die van harte rechtvaardig handelt, die uw weg gaat, met u voor ogen.

Js 64:3-7