Feestjes, festivals… voor studenten op Uilenstede zat het er vandaag niet in. In plaats daarvan brachten zij deze Bevrijdingsdag bosjes oranje gerbera’s langs 75-plussers. Het initiatief kwam van De Kas Uilenstede en Ziel en Zaligheid.

Een van de ouderen die vandaag werd verrast is Mieke Hellema (84). Voor haar is het heel belangrijk dat 4 en 5 mei ondanks de crisis toch op een mooie manier werden ingevuld. “Het was dit jaar misschien nog mooier dan andere jaren, omdat je echt tot de kern kwam zonder die hordes mensen.” Mieke slaat zich overigens prima door de coronacrisis heen. “Ik ervaar dit niet als zwaar, want we hebben alle comfort, kunnen nog naar buiten en we hebben eten genoeg. Dat was in 45 wel anders.”

Geneeskundestudente Raisa Nibbering bracht Mieke vandaag haar bloemetje. Ze werkt nu fulltime in de zorg, maar wilde deze actie echt niet missen. “Hoe meer mensen je helpt, hoe gelukkiger je uiteindelijk zelf ook wordt.”

Oorspronkelijke bericht RTVA (video):
https://rtva.nl/2020/05/studenten-verrassen-ouderen-met-bevrijdingsdagbloemen

Wie van jullie heeft ontzag voor de Heer? Laat degene die rondwaart in de duisternis, zonder een straal van licht, vertrouwen op de naam van de Heer en steunen op zijn God.

Js 50:10

Wilt u met ons kennismaken? U bent altijd welkom bij een van de vele activiteiten in de gemeente

Of maak een afspraak.